Hej igen!

Tjena allesammans, sitter nu på svenska lektion och söker på information om Nostradamus. Han var en man som sägs kunna se in i framtiden. det sägs att han förutspådde De båda världskrigen, filmen, rymdraketen, en stor barbarinvasion på 2000-talet (som inte har hänt) och jordens undergång (år 2797). I boken jag läser (Nostradamus Propetcior - tror den stavas så) så står det skrivet "On the eleventh day of the ninth month. Two metalic birds will fly into two large statues in the New City, not long after that, the world will fall." Men det visade sig vara osanna rykten. Något som sägs vara sant är att han förutspådde att en man vid namn Hisler skulle försöka överta jorden på mitten av 1900 talet. Han hade också förutspått sin död 11 år innan han dog, han hade skrivit att han skulle dö mellan soffa och bädd. Så påträffades Michel de Nostradame (Nostradamus) också av sin hustru och son.

Har bara läst ca. 30 sidor av boken Nostradamus Propetcior. Men det är än jädrans bra bok.

Idag s¨å ska jag inte göra ett skvatt, koppla in teve och dvd/vhs i mitt rum så jag kan kolal på film.

HEJ!


helgen

helgen var skit bra, sofia va där och mormor likså. Sitter i skolan med rektorn hack i häl.. kommer bli avstängd om han ser mig GAAAH!!


Om Päls.

Kollade på matchen mellan Sverige - Tyskland igår. Det var en stor besvikelse när dom förlorade.

Såg nyss en film om päls.

Jag är emot päls. Och jag gillar inte att folk använder päls.

Om ni såg filmen skulle ni förstå.
Kineserna står för mer än 50% av all päls som kommer till USA.
De tar en kniv och skär bort pälsen och drar bort den med händerna när djuren fortfarande lever.
De bryr sig inte om djuren sedan utar låter dem plågas. När pälsen väl är borta så tar dom tag i djuret som fotfarande lever och slänger iväg dom i en hög på marken och låter dem plågas.
Jag är hårt emot djurplågeri. Och detta var höjden till det.

http://www.furisdead.com/feat/chinesefurfarms/
Starka scener. KÄNSLIGA TITTARE VARNAS.

Är tom på ord nu. Uppdaterar mer senare.

Skeden

Haha jag hann inte käka frukost imorse så tog fram en plastbunke, fyllde på med müsli sen med mjölk. Sen började jag gå mot bussen, sen idag hittade jag en sked i fickan å tänkte vafan? haha :D den va från imorse kom jag på.. roligt tycker jag iafl :P

Nu ska jag ta bussen om 20 minuter hem te uddebooooo sen ska ja träna :)

Hade fint alla!

Svenska hjältar

Halluuuu!
Idag ska jag bort till gymmet och träna sen så ska jag hem och laga mat!
Har aldrig varit på gymmet i tranemo tidigare, så får ju hoppas att det är fint iaf!

Har aldrig skrikit mer i hela mitt liv när jag såg matchen mellan Sverige - Spanien (Handbolls EM i Trondheim) igår.
Jag fattade det knappt själv, vad hände egentligen dom där 8 sekunderna som var kvar av matchen?
Jag kan verkligen inte förstå det! Det var helt sjukt!


image2
De svenska hjältarna i matchen mot Spanien.

Matchklockan står på 59:52 och det återstår 8 sekunder av matchen. Spanien chansar på att göra mål på ett frikast. Spanjoren hoppar upp och skjuter ett stenhårt skott som går till vänster om Thomas Svensson. Thomas Svensson gör en helt sjuk räddning så att bollen flyger strax över 1 meter upp i luften så att han kan plocka ner den och starta ett kontrings anfall. Han kastar bollen till Jonas Källman som lätt kastar in bollen i mål den sista sekunden av matchen. Under loppet på 7 sekunder kändes det som en evighet. Allt gick så fort men ändå inte. Jag förstod egentligen inte vad som hade hänt. Sverige hade vänt matchen och vunnit mot Spanien. Det fruktade spanien med många storspelare och med sitt snabba spel. Siffrorna på matchen noterades till 27-26. OS drömmen i Kina lever vidare. Och jag hoppas för hela svenska landslaget och svenska folketsskull att grabbarna grejjar detta. Jag avslutar nu detta med att säga tack till hela svenska landslaget i handboll för en riktigt heroisk och fruktansvärt bra match.


Tjena

Tjena, sitter just nu på lektion i skolan..
Jag tänkte ta och berätta lite mer om mig själv.

Vart ska man börja (jag är inte så superbra på att skriva om mig själv).. Well, jag är en kille på 18 år som bor i Uddebo strax utanför Tranemo. På fritiden så studerar jag på Handels och Administrations programet. När jag inte studerar så gör jag inte mer än att vara med polare, spela fotboll (som jag har lagt av med, men en comeback är snart på G), och vara på gymet. Min familj är ganska stor och består av 6 syskon. Mina syskon heter Anna 29 år, Johan 26 år, Tommy 24 år, Bjanka 22 år, Jag på 18 år, Angelina på 16 år och minstingen Aleksa på 6 år (igår).
Men det är endast jag och Angelina som bor hemma hos våran mamma med hennes sambo. Jag har en flickvän som heter Sofia som är det mest underbara i mitt liv just nu. Hon verkligen lyser upp mina dagar och gör mig till en helt annan människa. Jag vet inte om det finns så mycket mer att säga, visst är det tråkigt men för att inte göra er besvikna så ska jag försöka göra lite mer i min vardag!

Just nu har jag lektion som sagt, sitter på Administrations lektion och vi tjötar om entrepenörsegenskaper. Inte världens undergång men det är fortfarande tråkigt!

Klockan är inte så mycket så har inte hunnit göra mycket mer än att sitta med Jan, Isak och Torbjörn i skolgatan och spela gitarr och sjunga. Men jag lovar att pumpa era skallar fulla med information om min kommande dag när jag har åstadkommit lite mer!

Tack för nu.

Mvh// Dejan.


Hej

Tjena allesammans! Har bestämmt mig för att starta en blogg för första gången!

Så vad ska man säga, Välkommna allihop! Trevligt att ni kikar in.

Min dag idag.

06.00:
"PIP PIP PIP" Väckar klockan tjuter i mina öron. Efter ca. 5 minuters vridande i sängen och mitt varma täcke så bestämmer jag mig för att stiga upp. Beger mig genast till duschen och sedan för att borsta tänderna!
Kollar sedan på klockan som står på 06:35 och grips av panik! Springer genast mot ytterdörren med min syster för att sedan springa vidare ner för trapporna i trapphuset och sedan till bussen. Ungefär halvvägs ut kommer jag på att jag har glömt mitt snus vid nattduksbordet! (en dag utan snus är ingen dag). Men hinner sedan att springa till bussen och åka med den.

06.50:
Kommer fram till Tranemo Station för att sedan byta buss mot Gislaved.
Hinner med den bussen och min dag är räddad!

07.00
Nu rullar vi! Mot Gislaved och en hoppfullt trevlig dag i skolan!

07:30
Äntligen framme i skolan för att sedan vänta 45 minuter på att första lektionen skall börja!

08:15
Första lektionen börjar och det visar sig vara Turism. Går in i klassrummet och möter Torbjörn. Hälsar glatt på Torbjörn efter flera dagars saknande efter denna underbara grabb! Går sedan bort mot datorn och knappar på den och sitter undertiden som datorn startar och trummar lite lätt med mina pekfingrar på bordet. Efter ca. 10 minuters tjat av min annars trevliga lärare så får vi en uppgift som skall skrivas i Word.
Jag gör klart uppgiften så fort som möjligt för att sedan kunna växla några ord med Torbjörn.

09.25
Lektionen slutar och jag beger mig ner till Oasen (Skolans Café). Jag köper en stor fralla och en flaska Loka.
Jag, Torbjörn och Sakariya beger oss till skolgatan för att kasta lite tärning (Vi spelar black jack med tärning eftersom att vi inte har någon kortlek, tragiskt men sant!). Efter ungefär 5 minuters spelande så tappar jag halva min fralla på golvet. Och både Torbjörn och Sakariya hejar glatt på att jag ska ta upp denna frallan som ligger på skolans skitiga golv och stoppa den i munnen. Jag insesterar direkt och slänger den i soptunnan.
Vi skrattar lite skämtsamt över detta som har hänt och beger oss till nästa lektion som visar sig vara Matte.

10.00
Mattematik, med hela klassens gottegris läraren Gert!
Sitter brevid Sakariya på matematiken. Vi sitter och tjatar och viker pappersflygplan för att tävla vilket plan som flyger längst. Torbjörn sitter vid detta tillfälle (efter mycket om och men), brevid en viss Emelie.
Gör en sisådär 20-30 tal på matematiken och tycker att det får räcka för dagen.

11.05
Jag och Torbjörn beger oss ner till pizzerian för att äta Snitzel talrik respektive Kebab Pizza.
(Detta är under lektions tid som jag och Torbjörn inte vet om tack vare Nikolina som sa att vi inte hade lektion mellan klockan 11-12.00). Vi äter upp maten ganska hastigt för att sedan bege oss in till sporthallen för att kicka vad som försegår där. Det visar sig att högstadiet spelar SM (Skol mästerskapen) i fotboll!
Efter en sisådär 10 minuters kollande och hejande så står resultat tavlan på 4-1 (4 mål till Gislaved) Hejja hejja hejja! Matchen var tråkigt för att det var för dåligt motstånd tyckte Torbjörn. Så vi begav oss upp till skolan för att kolla in vårat schema. Det stod att vi hade svenska lektionen ändå. Vi greps av panik och begav oss till svenska lektionen. När jag öppnar dörren så smälls den med ett brak rakt på våran svenska lärare som verkar väldigt tjurig.
Men vi pustar ut och sätter oss för att kolla på en film som visades på skolans utslitna TV-apparat.

12.10-13.55
Så har vi haft rast. Jag och Torbjörn beger oss till bänkarna och växlar några ord med ett par grabbar.
Efter det så beger jag mig för att köpa ett nytt hänglås till mitt skåp. Sen sätter vi oss i skolgatan igen och gör absolut ingenting.

13.55
Lektionsdags! Datorkunskap. Som jag alltså sitter på just nu, men nu börjar Torbjörn nog tröttna på mitt bloggande så lägger ner det nu så vi kan gå ner till cafét!

Puss och kram!

RSS 2.0